Jardí Botànic

Nueva exposición en el Jardí Botànic: FOTO-SÍNTESI

autor-noticia-icon

COMPARTIR

Otro motivo para visitar las instalaciones del Jardí Botànic, por si no hubieran ya bastantes, es esta curiosa a la par que bonita exposición de pintura y fotografía, una selección de obras de los alumnos de la asignatura de Pintura y Fotografia de la Facultat de Belles Arts de la UPV. Se apoyan en su experiencia en el jardín y demuestran un talento exquisito.

El planteamiento en su web es el siguiente: «A Foto-síntesi, trobarem un ampli ventall d’aproximacions al repte plantejat. Treballs que naixen de la plasmació d’elements vegetals mitjançant cianotipia, una tècnica explorada per la botànica Anna Atkins al segle XIX en la primera publicació que va utilitzar la fotografia com a mitjà de documentació científica. També hi ha propostes que utilitzen flors i fulles intervingudes com a part de l’obra, reflexions sobre la relació entre urbs i natura o sobre la flora autòctona i el seu valor. Com no, alguns del treballs han tractat de retratar el Jardí com a espai de memòria, tant personal (associat a memòries d’infància, per exemple) com memòria col·lectiva, amb tots els moviments de defensa del Jardí i la realitat complexa contigus.

L’alumnat participant ha tingut que reflexionar sobre els vincles i les discrepàncies entre pintura i fotografia a l’hora d’interpretar i relatar el món. Tal com expliquen Beltran i Cueto, es tracta d’una necessitat d’establir acords visuals que implica a fotògrafs i pintors en la seua persecució de retratar l’entorn i estancar el temps en imatges aturades. Imatges que possibiliten l’observació i la descripció del relat vital en tota la seua extensió. Tot un desafiament que han aconseguit afrontar».

Algunas fotos de la exposición que durarán en esta sala hasta el 4 de marzo:

TAGS

COMPARTIR